27 вересня 2015 року у місті Краматорську у рамках Всеукраїнського туру пройшла презентація книги "Абрикоси Донбасу Любові Якимчук

27 вересня 2015 року в рамках Всеукраїнського туру з презентацією збірки віршів "Абрикоси Донбасу" наше місто відвідала поетеся з Луганської області, нині переселенка Любов Якимчук. Творчі зустрічі пройшли на двох локаціях: Центральна дитячо-юнацька бібліотека ім.Пушкіна та  молодіжна платформа "Вільна Хата". Активними відвідувачами заходу стають учителі української мови та літератури міста Краматорська-ЗОШ № 3, 8,11, 20, школа-інтернат № 3, цьому сприяють популярні у нашому місті читацькі проекти "Літні читання" та "Зимові читання". З учителями прийшли на поетичні вечори й учні старших класів, які були досить активними слухачами. Почесною гостею заходу стала головний спеціаліст УО Яковенко Олена Анатоліївна, яка відзначила високий рівень організації зустрічі та підкреслила  важливість співпраці шкіл з міськими дитячими та юнацькими бібліотеками міста.  Своїми враженнями від презентації у м.Краматосрьку поідлилася на своїй сторінці у Фейсбуці Любов Якимчук: "Прокинулась уже традиційно о 5-й ранку і поїхала в Краматорськ. Виступала в двох локаціях - у бібліотеці та "Вільній хаті". Тобто цілий день читала та говорила і зовсім не втомилася, а навіть відпочила. Бо не доводилося пояснювати якихось очевидних речей, захищати чи захищатися, бо я тут вдома. І де б я ще поговорила про верліброву традицію (літургійна поезія, замовляння та інші фольклорні форми), про жіночу і чоловічу літературу (погляд феміністичної критики). У містах західної України всіх цікавила війна. Тут війну бачили на власні очі та людей цікавить поезія. Ну, і трошки війна у віршах, а також любов у віршах і троянди у віршах.
Так, малятя, це Краматорськ! Люблю! Любов Якимчук", а ще вона постійно додавала: "Як мені у вас добре...", наче на мить повернулася додому, де всі рідні, і вона врешті може відпочити. Дякуємо організаторм туру, львівському видавництву "Старого Лева" за подароване свято високої поезії на День рідного міста, а також Управлінню освіти м.Краматорська (кабінету суспільно-гуманітарних дисциплін, методисту Кравцовій Л.Ф.)за підтримку та промоцію заходу, заохоченні вчителів до активної участі у культурному житті міста.

ЗАВАНТАЖИТИ АУДІОВЕРСІЮ ЗБІРКИ "АБРИКОСИ ДОНБАСУ" У ВИКОНАННІ АВТОРКИ

 

Немає коментарів:

Дописати коментар