"Андріївські вечорниці" у Красногорівці -5-6 км від лінії фронту: "Просили нас пам'ятати: вони - також Украіна"

Пройшло лише два дні з моменту нагородження, а мене вже "штурмують" наші переможці. Вимоги усього дві:
1. Розпочинаймо "Зимові читання-2016"!
2. Як записатися "на Львів" (50 найкращих, найрозумніших учнів Донеччини цьогоріч за сприяння "Львівгазвидобуд" поїдуть на тиждень на різдвяні свята до Львова). Володя Сухорський, організатор арт-фестивалю, ще додому не доїхав (їдуть по Харківській області), а діти вже на нього чекають знову.
Ось куди треба вкладати гроші, наші шановні місцеві меценати, у наших дітей, і не тільки коли вони інваліди, сироти, переселенці, з багатодітних чи малозабезпечених. Діти на свята хочуть не солодощі, а гарну книжку і приємні враження від мандрівки!
До речі, останнім містом була Красногорівка.."Джоломіга" грає, а поруч рвуться снаряди, ми бачили Донецьк, ми чули вибухи і всупереч усьому люди сиділи на концерті",- говорить мені по телефону Володя.
Дара Корній пише: "КрасногОрівка. До Донецька 6-7 км. В місті немає електрики, зв'язку вже пів року. Сєпари розбомбили бібліотеку, згоріли всі книги. Пані Ірина раділа книгам, наче мала дитина. Вона бібліотекар та веде дитячі гуртки. Повний зал людей. Зустріли нас, мов рідних. Плакали, сміялися, просили не забувати про них. Просили нас пам'ятати: вони - також Украіна. Слово та музика - це потужна зброя. Тепер я це знаю точно. Слава Украіні та украінцям! Украіна єдина!"
На фото - Красногорівка. Арт-фестиваль "Андріївські вечорниці".

 

Немає коментарів:

Дописати коментар