Огляд підручників з української мови для 7 класу, вид-ва "Освіта", "Педагогічна думка"

Автор: Глазова О. П.
ВД «Освіта», 2015 рік, 264 сторінки.
Завдання підручника «Українська мова» для 7 класу з українською мовою навчання  є концептуальною складовою серії компетентнісно орієнтованих підручників цього автора, — це розвиток особистості учня, формування в нього мовленнєвої культури, комунікативної компетентності, гуманістичного світогляду, національної свідомості, високої моралі, активної громадянської позиції, естетичних смаків і ціннісних орієнтацій. В основу концепції підручника покладено формування мовної особистості учня в контексті розвитку навичок XXI століття відповідно до вимог Державного стандарту та чинних програм.

Завантажити електронну версію

Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою. Автори: Голуб Н.Б., Шелехова Г.Н. Новосьолова В.Н. Ярмолюк А.В.
Педагогічна Думка, 2015рік, 286 сторінок.

Підручник відповідає новій навчальній програмі з української мови для 7 класу, побудований на засадах компетентнісного, особистісно орієнтованого й діяльнісного підходів, що робить його актуальним, затребуваним у сучасному суспільстві. Подані в ньому вправи, завдання й запитання утворюють цілісну дидактичну систему, яка характеризується цілеспрямованістю
на досягнення кінцевих результатів, передбачених навчальною програмою, наступністю між завданнями, ідповідністю послідовності й змісту завдань логіці засвоєння мовного матеріалу,
неперервністю впливу на формування в учнів мовних умінь і навичок, умінь в усіх видах мовленнєвої діяльності з рахуванням життєвих ситуацій.Для реалізації диференційованого підходу в підручнику вміщено завдання підвищеної складності, передбачено завдання на
цілевизначення, рефлексію,дослідницького й творчого характеру, для роботи в парах і групах. Подано достатню кількість необхідних для учнів пояснень, пам’яток, алгоритмів, зразків виконання завдань тощо.

Завантажити електронну версію

Автори: Заболотний О.В., Заболотний В.В.
Генеза, 2015 рік, 256 сторінок

Навчальний матеріал підручника спрямовано на розвиток творчих здібностей, навичок самоосвіти, інтересу школярів до предмета.
Теоретичний матеріал структуровано на підрозділи із зазначенням ключових понять, деякі відомості оформлено у вигляді таблиць і схем, що сприяє запам’ятовуванню інформації.
Принцип особистої зорієнтованості навчання реалізовано через такі форми роботи, як дослідження, робота в групах, самооцінювання. Значну увагу приділено завданням на доведення, спостереження, обґрунтування думки, порівняння. Інтерактивні завдання, тематичні рубрики збагачують зміст підручника, активізують навчальну діяльність семикласників. У підручнику запропоновано завдання, що спонукають учнів висловлюватися на теми, пов’язані з їхнім життєвим досвідом. Окремі вправи надають семикласникам можливість вибору того чи іншого варіанта завдання, способу його виконання, теми висловлювання залежно від здібностей та уподобань.


Завантажити електронну версію (укр.мова навчання).

Завантажити електронну версію (рос.мова навчання)


Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням російською мовою
Автори: Ворон А. А., Солопенко В. А.
ВД «Освіта», 2015 рік, 240 сторінок.
У підручнику, що є концептуальним продовженням лінійки навчальних книжок для середньої загальноосвітньої школи, теоретичний матеріал вдало поєднано із завданнями на дослідження мовних явищ.Уроки розвитку мовлення, ситуативні вправи допоможуть семикласникам правильно говорити, грамотно писати, вільно спілкуватися на різні теми, а лінгвістичні ігри, мові задачі, вправи з ключами зацікавлять учнів.Матеріали рубрик «Культура спілкування», «Духовні скарби України» мають пізнавальне і виховне значення.Таблиці, зразки мовних розборів та словнички наприкінці підручника допоможуть учням виконувати завдання, збагатять їхній словниковий запас.

Завантажити електронну версію

Немає коментарів:

Дописати коментар