Огляд підручників з української літератури для 7 класу за новою програмою ("Генеза, "Грамота", ВД "Освіта")

Українська література для загальноосвітніх навчальних закладів 
Автори: Коваленко Л. Т.
ВД «Освіта», 2015 рік, 272 сторінки.

Підручник, що є концептуальним продовженням серії підручників для середньої школи того ж автора, укладено відповідно до Державного стандарту освіти та нової Програми з української літератури. Структура і зміст цього компетентнісно орієнтованого підручника спрямовані на активну роботу учнів з художніми текстами, пошукову й дослідницьку діяльність, розвиток мовлення та мислення. Завдання в рубриках «Поміркуй над прочитаним», «Будь уважним до слова», «Збагачуй своє мовлення», «Література в колі мистецтв», «Ти – творча особистість» відповідають вимогам особистісно орієнтованої методики. Вони навчатимуть школярів читати уважно й осмислено. Окремо виділено домашні завдання та запитання для повторення й узагальнення. Для зручності роботи з підручником великі за обсягом тексти поділено на частини, до кожної з яких дібрано запитання для активізації уваги учнів.
Для допитливих читачів наприкінці підручника вміщено словничок-довідничок.

Завантажити електронну версію

Українська література для загальноосвітніх навчальних закладів Автор: Авраменко О. М. Грамота, 2015 р., 288 с.

Підручник відповідає вимогам Державного стандарту та новій програмі з української літератури. Видання містить художні твори, відомості з теорії літератури, біографічні матеріали про письменників. Методичний апарат підручника охоплює різнорівневі завдання, зорієнтовані на вікові особливості семикласників. Для учителів, методистів, батьків.

Завантажити електронну версію

Українська література для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою. 
Автор: Міщенко О.І. 
Генеза, 2015 рік, 272 сторінки.

Опис: Підручник створено згідно з чинною програмою з української літератури для загальноосвітньої школи. Усі художні твори розглядаються в межах чотирьох тематичних розділів. Кожен підрозділ включає коротку біографічну довідку про письменника, текст програмового твору, його аналіз, здійснений відповідно до сучасних досягнень літературознавства; до обов’язкових рубрик також належать «Запитання і завдання», «Ваш літературознавчий словник».Серед додаткових рубрик – «Творчі завдання», «Подорож літературами світу», «Дізнайтесь більше про письменника», «Літературна п’ятихвилинка». У підручнику враховано вікові, психологічні особливості учнів 7-го класу, необхідність постійно підтримувати мотивацію до навчання.

Завантажити електронну версію

Немає коментарів:

Дописати коментар